onsdag 15 maj 2013

Jäklar....

.. tänkte jag när något rödbrunglänsande skymtade i en balja där jag hade ett par örtkrukor - nu är mördarsniglarna här också. Vi har hittills varit förskonade, nämligen, även om jag inser att det bara är en tidsfråga.

Men så såg jag ett runt öga som förfärat betraktade mig och såna ögon har inte sniglar.Den lilla paddan får så gärna bo i baljan. Vi brukar ha dem boende i nån kruka eller blomlåda och bebispaddor hoppar ibland omkring i uterummet till katternas förnöjelse. Vi har aldrig sett att katterna rör dem, de luktar nog illa i kattnäsor och vi hjälper ut dem igen.

Så jag blåste faran över för den här gången. Skönt så länge det varar utan spanska skogssniglar. Vinbergssnäckor har vi gott om, dem gillar vi. De gör ingen skada utan äter bara döda växtdelar.

7 kommentarer:

 1. Dessutom är vinbärssnäckorna vackra att titta på också.
  Hoppas att mördarsniglarna håller sig borta från er. Vi ligger också i riskzonen, alla runtomkring oss har...men inte vi.
  Observanta Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tacksam för varje dag utan de otäcka spanska typerna!
   Tyvärr har jag råkat trampa sönder ett par vinbergssnäckor som behagat placera sig precis där jag dragit fram med famnen full av grejor och inte sett mig för. Trist.

   Radera
 2. Håller med paddor är okej, men mördarsniglar vill man inte ha. Vi har tyvärr massor :-(

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till imorgon 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

  SvaraRadera
 3. Pussa den – vem vet vad som kan hända!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trodde bara pussande kunde löna sig med grodor, inte paddor. Men jag tror att jag skrämmer ihjäl den om jag försöker.

   Radera
 4. Mördarsniglar, så vidriga.
  USCH. Må ni slippa.
  Då får ni att utrota om de kommit in.
  Paddor har vi många hos mig, de kväker nätterna igenom. Gillar ljudet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man väl fått in dem lär det vara svårt att utrota dem. Det finns inget effektivt knep. Man forskar på universiteten efter bra utrotningsmedel men inget resultat än. Är det inte grodor som låter? Minns att jag hört grodsång, trevlig sådan, i Frankrike.

   Radera