torsdag 25 mars 2010

Äta ute - dubbelt så gott

Idag åt jag min lunch ute i solskenet. Jag garanterar, det smakade dubbelt så gott! Sen fick jag ett välkommet sällskap till en kopp kaffe efter maten och en karta hur jag hittar att hämta påskalammet i eftermiddag. Ser fram mot bilfärden genom det nordskånska landskapet.

En promenad i trädgården ger en rusig lyckokänsla. Väderpinnen pekar glatt uppåt och grannens bin far som besatta bland vintergäck, krokus och snödroppar. Det blir till vår honung så småningom, ja, mest makens, jag är inte lika förtjust i det söta klibbet som han. Han vill ha en sked i sitt morgonkaffe varje dag, hu!

Den engelska snödroppen har behagat flytta in bland mina fjällbrudar, det blev kanske varmare om fötterna så. Man måste lyfta upp dem för att se den underbara underkjolen.


I köksträdgården sticker vitlöken upp och minsann, det gör rabarberknopp också.

Det gäller att hänga med i svängarna för nu går det undan!

5 kommentarer:

 1. Mon dieu, vad mycket vår du har fått redan!
  Hoppeligen så har du lika mycket här när du besöker Åland i maj:). Men det är på gång och det rejält, vått och slaskigt, påskliljorna börjar visa sina gröna små blad uppe i backen så det ser lovande ut.
  Tack för njutbara bilder!

  SvaraRadera
 2. OJ, så mycket vår! Svårt att fatta av vi också kommer att kunna sitta ute så småningom, vi har fortfarande en halv meter snö, minst, och älven är frusen. Får väl titta på dina bilder medan jag väntar på härligheten.
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅÅ vad underbart!!!! Härligt! Nu har ju våren äntligen kommit till er! All snö verkar vara borta. Njut nu och fortsätt äta ute! :-)
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. Nämen KOLLA vad långt våren kommit hos er!! Vad härligt!!
  Nästan lika långt som här i Washington :-)
  Du har rätt, att äta ute ger maten en alldeles särskilt god krydda!!
  Aaahhh!!!

  SvaraRadera
 5. Karin:
  Ja, nu går det undan!Den stackars skomakaren får ingen semester i år, han som har stängt mellan hägg och syren, det lär inte bli nån tid emellan.

  Margaretha:
  Det finns faktiskt snöfläckar kvar. Man kan fortfarande inte gå i skogen där jag brukar.Menhos mig är det bara småfläckar. Och allt satt därunder och bara väntade!

  Saltis:
  Værmellingen lovar regn till helgen men Halland hade värmerekord på 16° idag. Vi hade 12 i skuggan och ca 17 i solen. Nu blir det uteätning, yes! Fortfarande är uterummet belamrat med krukor, annars sitter vi ju där om det regnar.

  Annika:
  Ska jag döma av dina bilder så får Skåne spurta för att hinna ikapp - men vi kommer!

  SvaraRadera