onsdag 31 mars 2010

Visst gör det ont...

..... både när knoppar brister och när otränade muskler fått sig en omgång! I det behagliga vädret i går tillbringade jag större delen av dagen i trädgården och det känns idag! En massa muskler jag inte använt vare sig på yogan eller styrketräningen kom igång i trädgårdsstädningen.
Jag avslutade med att sätta upp tre lådor med penséer - det känns alltid lika roligt att inleda säsongen med dom! En kollega till mig berättade en gång att hon i början av sin karriär hade kuskat runt på olika vikariat och ett år förflyttat sig successivt norrut i början av året och tre gånger upplevt euforin i omgivningen när folk rusade till torget och köpte penséer som försmak av våren. Jo, vi lever i ett avlångt land, det märks inte minst bland de bloggar jag läser. Än så länge är plantorna små men de brukar växa till sig rätt fort.
Idag är det grått och kyligt men det kändes ändå jätteskönt med en ridtur på morgonen kombinerat med promenad bredvid hästen eftersom en kompis velat återuppta ridning efter många år. Så vi turades om att sitta i sadeln och gå bredvid. Hästen älskar den sortens promenader när det går någon bredvid och vi pratar. Hon håller koll på den som går och stannar och tittar efter vederbörande vid minsta avvikelse.
Det var dimmigt och nästan litet trolskt i skogen men fåglarna sjöng för fullt. Och nu på eftermiddagen regnar det  ordentligt.

Både i går kväll och i dag på middagen har jag suttit i verkstan och pillat ihop litet örhängen för skojs skull. Jag har köpt på mig ett litet lager småpryttlar man kan hänga i öronen för att matcha nån färg i klädseln eller bara på kul till omväxling mot de litet mer avancerade silversaker jag annars brukar åstadkomma. Några hängde jag i den nya lilla "damen".


Annars är det ju påskvecka, dymmelonsdag idag,  och då är det en kyckling som gäller, eller hur?


Skärtorsdag i morgon, kanske bäst att olja kvasten och rykta katten redan idag!

7 kommentarer:

 1. Jag håller på som bäst jag också med kvasttrimmandet!
  Saknar bara katt ännu, så jag får gå till grannen och låna en. Ses på Blåkulla!
  ps. det blir trångt där, fick just ett mail om att en hop på ca tjugotusen kvinnor har samlat ihop sig på Facebook som skall flyga tillsammans dit. Som jag ser det så blir det nog att hålla sig i luftrummet ovanför i år. Too much!

  SvaraRadera
 2. Olgakatt,
  Jag hoppas att du inte ter upp din söta kyckling - det vore synd både på kyckligen och för din hälsa (här fick jag en idé till ett blogginslag - tack!)
  Min förra tandhygeinist hade ett par islandshästar, så vi brukade rida ut till sammans. Nu har hon flyttat och jag saknar skogsturerna.
  Vi kanske kan samlas på min kulle i stället för på Blåkulla - visserligen säger traditionen att det var här häxorna samlades innan de flög iväg, men kulle som kulle...
  Det lär dröja innan jag får användning för mina pensémuskler, men i dag luktade det vår!
  Margaretha

  SvaraRadera
 3. ja här tänker man ju inte på att det är skärtordsag imorgon. Ingen firar påsken här känns det som. Förutom judarna som firar "sin påsk" - passover! Vanliga jobbdagar med andra ord.
  Men det låter som om du njuter och har det härligt i våren!!!
  Kramar!

  SvaraRadera
 4. Karin:
  Jag har två katter, du kan låna den ena! Men vi kanske ska välja Margarethas kulle - litet mindre trångt där.

  Margaretha:
  Nejdå, kycklingen vinner! Det andra är kortlivat "biskiteri", typ.

  Saltis:
  Ni är välkomna på påskalamm på lördag - påskafton!
  Påske-kramis!

  SvaraRadera
 5. Tack för att du lånar ut en sötnos!
  Det blir häftigt det här, först en tur till dig för att låna katt, sedan direkt i ilfart till Blåkulla( jag har lovat träffa några bloggvänner där), sedan i reafart till Margarethas kulle. Jag lämnar din katt där så du får två med dig hem på din kvast, men det går säkert bra. Sen "pallrar" jag mig tillbaka över havet till ön medans det ännu finns litet kräcka kvar i kvasten.

  SvaraRadera
 6. Vad härligt med trädgårdarbete! Och din smyckeshängare är så vansinnigt söt! :)

  SvaraRadera
 7. Karin:
  Nu sticker jag strax..

  Emmama:
  Visst är hon söt, roligt att du oxå tycker det!

  SvaraRadera