onsdag 10 mars 2010

En utmärkelse!

Jag har fått en utmärkelse av Pettas på Åland . Tack, tack! Uppskattningen är ömsesidig!
Utmärkelsen uppmanar att länka till den som givit den, att skriva 7 saker om sig själv och skicka utmärkelsen vidare till 7 andra bloggare man uppskattar. Det första är redan gjort och för ett par månader sedan gjorde jag samma sak så nu måste jag hitta på 7 nya saker att berätta om mig själv.

1. Jag är en sakletare.  Saken jag oftast letar efter är min nyckelknippa. VAR har den lagt sig, frågar jag mig OFTA.
2. Jag har en klänning som varit på operan både i Sydney och New York samt på bröllop i en våning i Stockholm där Hjalmar Branting bott. I det tredje fallet inte med mig själv inuti, dock. Föreställer mig att klänningen är mallig över allt detta.
3. På tal om Hjalmar Branting så har jag av min farfar ärvt en svartmålad gipsbyst föreställande densamme. Den var en av farfars käraste ägodelar för han hade fått den på sin 50-årsdag - av sin son, min far. Far var generad över den men farfar fyllde 50 under krisen på 30-talet, far var fattig och hade svårt att köpa något. Jag gillar den men sätter ibland vanvördigt en spetshatt på den.
4. Jag har en senkommen karriär som fortsätter efter min pensionering - mannekäng. Väldigt roligt!
5. Jag har fyllt 60 (för flera år sen) men det faller ju på sin egen orimlighet (citat Bodil Malmsten).
6. Jag behöver inte se fler mumier i mitt liv. Jag går alltid vilse på stora museer och hamnar på egyptiska avdelningen med mumier - örk!
7. Jag vill åka till Åland - SNART!

Vad beträffar att utse 7 nya bloggare att få en utmärkelse ber jag att få hänvisa till min långa lista i vänsterspalten! Ni är fler än 7 men jag gillar alla era bloggar!

5 kommentarer:

 1. Hjalmar Branting med spetshatt. Jag tror han skulle gilla det:). Härligt!

  Snart är Ålands hav som en fruktig sommardrink men utan isbitar. Här skiner solen och dagsmejan är ett faktum. SNART är allt bara kvitter och blommor igen, välkommen till Åland!

  SvaraRadera
 2. Karin:
  Nog hade den gubben humor, det tror jag bestämt.
  Ja, nu börjar planeringen för en liten vårresa!

  SvaraRadera
 3. Hahaha, så då kan man inte locka hit dig med Egyptiska museet?

  SvaraRadera
 4. Det är gott att veta att jag inte är ensam om att flänga runt och leta efter försvunna nycklar - och telefoner och...
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Marianne:
  Egyptiska museet måtte väl ha NÅGOT annat än mumier, eller?

  Margaretha:
  Nix, du har i alla fall sällskap av mig. Och min käre make som i flera dagar anklagade mig för att ha försnillat ett brev som han hade "gett mig". Men nu har han hittat det i hans alldeles egna hög, puh. Annars har han varit bra på att leta upp det jag har förlagt...

  SvaraRadera