söndag 26 september 2010

DUMBO ART FESTIVAL

DUMBO ART FESTIVAL i Brooklyn går av stapeln den här helgen och dit styrde vi kosan idag, Saltisfamiljen, två andra familjer med barn i samma ålder som Ella och så jag. Vi gav oss i iväg på förmiddagen och kom hem vid 18-tiden. M kommenterade då att så länge hade han aldrig varit på konstutfärd utan att ha sett nån "riktig" konst! Dvs vi har mest koncentrerat oss på att roa de tre barnen vilket det fanns många chanser att göra. Kronan på verket var nog konstgaraget där alla ungar kunde få måla och dekorera av hjärtans lust - och det gjorde "våra" tre. Efter väl genomfört värv kunde vi alla, mer eller mindre färgskimrande fortsätta. Vi hörde olika sorters musik där vi drog fram, det var parad, skojförställningar och dans med stora uppblåsta plastbubblor. Bilder får ni säkert i massor på Saltis blogg.

Vi åt lunch på ett synnerligen barnvänligt ställe, Buddy´s, där akustiken påminner om den på en rangerbangård så att ett barnskrik mer eller mindre spelar ingen roll. Ungarna förses med papper och kritor och kan underhålla sig medan dom väntar på mat. Ella och jag åt massor med pannkakor och hjälptes åt att rita gubbar.

Trots att vi hade tre livliga barn med var det inget av dom som blev borttappat - utan jag. På ett ställe visades en jättefin gammal karusell från 1922 med hästar och musik. Alldeles nyrenoverad och glänsande ställdes den nu ut inför att nästa vår placeras i Brooklyn Bridge Park. Där blev jag så fascinerad att jag inte märkte när sällskapet försvann utan att jag visste vart de tog vägen. Jag läste på och tittade på bilder och när jag kom ut på gatan var dom borta! Efter en stund saknade dom mig i alla fall och M begrep ju att om hans gamla moster försvann så var ju karusellen rätt plats att leta...

Vi slog oss ner med en glass i gräset i parken vid East River mellan Manhattan Bridge och Brooklyn Bridge. Plötsligt kommer en man fram till mig och frågar "Are you married?" Jag tänkte, vad har han med det att göra, så jag svarade att inte förstod frågan. Då pekar han på M och undrar om jag är gift med honom! Nej, det är min nevö, svarar jag då, fortfarande utan att fatta vad karlen vill. Å, säger han då, jag frågar för att jag är ute och letar par till en TV show!
Jag brast i hysteriskt gapskratt men ingen annan hade ju hört vad han sa så jag fick förklara. Stackars M! Misstänkt för att vara gift med sin gamla moster. Förra året trodde ju tullpolisen i Immigration att jag var en "rock star" så jag tröstade M med att han kunde ju varit gift med en sån. Men vi fick alla dagen jättegarv i alla fall.
M menade att såna här "spännande" saker bara händer när jag kommer på besök men det tror jag inte på. Det är bara att han inte ser dom i vanliga fall. I NY händer ALLT, det är jag säker på.

Nu vilar vi fötterna på 18.e våningen och det börjar dofta mat...

6 kommentarer:

 1. Tänk ändå om ni hade låtsas att vara gifta du och M. Då hade ju ni fått vara med i en TV show och Saltis och Ella skulle ha fått skratta sig fördärvade och haft tokroligt. Allt kan hända i NY tydligen, men "gamla" rockstar-mostern är nog inte särskilt gammal varken utseendemässigt eller inombords så jag kan förstå mannen som frågade.
  Fin fortsättning önskas!

  SvaraRadera
 2. Å så roligt du har i NY. Det låter verkligen fantastiskt kul med barnen och allt. Det blev ingen TV-show alltså för er del?
  Ha det så bra nu alla andraa NY dagar!!!

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Jo, det skulle sett nåt ut det i TV. Jag hade kanske pallat men knappast den stackars nevön.
  Eva:
  I morgon blir de Matisse på MoMa!

  SvaraRadera
 4. Haha, TV-programmet kanske handlade just om par med stor åldersskillnad eller nåt!

  Påtal om fredagstemat kommentarer så var det ju flera roliga kommentarer i detta inlägg. Den om att ni inte direkt såg så mycket konst, den om att du var en rock star och så den om M var din make :)

  SvaraRadera
 5. HAHA, och ni som har ett sådant uppenbart släktskap!! DET syns så tydligt på Saltis bilder. KOMISKT dock med programmet!! M en true toy boy och du en äkta cougar!!!
  HAHA!!
  NJUT av NYC!!!

  SvaraRadera
 6. AnnaF&T:
  Nevön uppskattar säkert din förmodan!

  Annika:
  Jo, vi är båda lika min far, dvs M´s morfar och det är vi stolta över!
  Du må tro jag njuter, trots dagens ösregn.

  SvaraRadera