lördag 23 juni 2012

Midsommardagens vitaMitt älskade dogwoodträd, Cornus kousa eller koreansk kornus också kallat blomsterkornell. Just nu som allra finast.
Växlande väder idag, precis nu det jag INTE vill ha: störtregn på mina pioner! Grrrrr...

5 kommentarer:

 1. Så vackert!
  Ett dogwoodträd kan jag bara drömma om här på sextionde breddgraden - men min vita rosenbuske är översållad av rosor (ett par veckor senare än vanligt) och magnolian (sieboldii) likaså.Skulle tro att olvonet har levererat blommor till en midsommarkrans också, ska kika senare.
  Det är plågsamt vackert.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Men oj, oj, oj, oj så vackert! SÅ fantastiskt fint det är! jag får nog se till att skaffa ett sådant träd jag också.

  Med tanke på vad du skriver om pioner och regn, får jag kanske vara tacksam för att det inte blev några blommor på min lilla pion i år. För om de hade regnat sönder hade jag blivit SÅ ledsen och besviken.

  SvaraRadera
 3. Jag fattar bara inte att det inte är vanligare. Sno dig att plantera ett för det kan ta bortåt 10 år innan det blommar! Jag planterade ett nytt litet för 7-8 år sen och det blommar för första gången i år.

  SvaraRadera
 4. Jag har kommit på var jag ska ha det. Om du kommer ihåg så har grannarna satt upp ett litet plank åt det håll vårt sovrum vetter. Där ska jag ta bort häcken (den kan få fylla ut en del tomma hål på andra håll) och sätta pioner längs planket, och i mitten eller så ska en kornus stå!

  SvaraRadera
 5. Så vackert kommer förhoppningsvis jag också att få det om några år - planterade en sådan buske igår! :)

  SvaraRadera