tisdag 9 april 2013

Puh!

Som om man inte hade nog att göra med förberedelser inför kommande badrumsrenovering och det mycket mer lockande arbetet med att få igång våren i trädgård, växthus och uterum så sätter man sig och bråkar med Blogger. Mitt dumma nöt.
Jag ville ju bara byta bild överst! Till en i samma rektangulära format som jag hade.
Men si det var lögn. Det gick bara att lägga in en kvadratisk som blev gigantisk och urdålig. Alla proportioner blev fel och jag snart helgalen.
Sen lämnade jag allt ett tag och när jag kom tillbaka hade jag fått en konstig pergamentgul blogg utan bild och sidokolumn.

Efter ytterligare paus försökte jag igen  och plötsligt gick det i alla fall att få en liten bild, om än kvadratisk, och sidokolumnerna var tillbaka och den konstiga pergamentbloggen väck.
Nu hoppas jag att inget händer i natt....

Jag har i alla fall tillbringat några timmar i trädgården i solskenet idag och konstaterat att denna jobbiga senvinter gått hårt åt många växter. Det har varit alldeles för mycket barfrost i olika perioder så mycket är dött. Bl a mina dyra, höstplanterade trädpioner; de är döda allihop. En hel del av den annars så härdiga lavendeln har gett upp. Vintergäcken som brukar bilda helgula mattor är ganska gles. En liten tröst är att blåsipporna från föräldrahemsträdgården har börjat om. De kom upp och blommade för en månad sedan, sen frös alltihop bort. Nu försöker de igen, de tappra liven. Nya gröna blad har kommit och en sippa syns idag.

Om några dagar ska det komma hantverkare och börja i badrummet. Vi förbereder som bäst för lämpligaste in- och utpassering och var katterna ska kunna tillbringa dagarna medan det slamras. De platta paketen har vi monterat så långt det går hittills. Nu håller vi tummarna att allt ska passa så som vi har tänkt.

Tänk, allt har passat i rätt skruvhål och hittills har inte en enda skruv fattats! Förra gången vi monterade IKEA-grejor var vi desperata innan vi fick ihop dem med mer eller mindre våld. Så vi känner oss modiga som gav oss på detta. Men det är ju inte färdigt förrän det är färdigt, liksom...
Olga kollar att det ser rätt ut så här långt.


18 kommentarer:

 1. Ledsen att jag inte hade några råd angående bloggens mall. Hopas någon annan har några tips!
  Spännande att få se ert "nya" hem senare när vi kommer o hälsar på För någon Sverigeresa lär det väl bli för oss senare i sommar hoppas jag.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som synes hoppade det NÄSTAN rätt efter ett tag. Hur det gick till har jag ingen aning om.
   Håll tummarna för renoveringen, jag är riktigt nervös nu!

   Ser fram mot att se er i sommar.
   Har ni, förresten, hört nåt från 22:a våningen än? Jag fick mejl för några veckor sedan men får inga svar på sms nu.

   Radera
 2. Troligen fick Blogger något tillfälligt "sammanbrott" - visst är det frustrerande. Nu ser det bra ut med bilden även om den inte täcker hela övre delen.
  Ser att Olga har ordentlig koll på det hela. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu ger jag upp för tillfället, i alla fall! Vi har i alla fall intresserade assistenter!

   Radera
 3. Jag har också försökt "förnya" mig en aning, men gav upp och får återkomma. Blogger är stingslig litet nu och då, men du blev ju bra i alla fall!:)
  Ni har verkligen givit er i kast med spännande förnyelse. Önskar att vi också skulle ha kommit därhän, men inte ännu...
  Så synd på alla växter som har förfrusit. Alltid lika tråkigt. Här ser det ut som om det mesta har överlevt men det är inte helt säkert hur det blir nu med snöfritt och kalla nätter. Vissa saker har börjat blomma men har fått ge upp igen. Det är inte ens lätt att vara en krokus alla gånger

  Skönt att ni inte behöver hyra inspektörer, ser att de båda två har full koll:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppenbarligen är Bloggers konstruktörer som vanligt i datavärlden inte särskilt medvetna om hur icke-specialister tänker.

   Radera
 4. Det var nog länge se'n som blogger bestämde sig för att bara ha en bild i vänsterkanten av huvudet. Jag försökte hjälpa Pia att få dit en större bild, men gav upp efter ett par da'r. Nu vågar jag inte ändra något i mina bloggar.
  Här har vi fortfarande bara fjolårsblomster, men snön dra'r sig tillbaka mer och mer.
  Håller tummarna för att renoveringen ska framskrida så här smärtfritt ända till slutet.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, se där, nån som vet nåt i alla fall! Först blev det en bild som man fick skrolla en god stund för att komma förbi och så plötsligt blev den liten. Mysko.
   Snö är bra växterna, de sover gott under den, det är den jädrans barfrosten som är letal.

   Radera
 5. Så skönt att höra att det inte bara är mig det är fel på. Jag försökte förändra bloggmallen men det gick inte att få upp någon header som passade ihop med bloggrubriken. Helt hopplöst, så jag gav också upp och återgick till den gamla mallen.
  Härligt att få ett nytt badrum även om det är stökigt. Vi har haft tur med våra IKEA-möbler - hittills har det inte fattats några skruvar eller muttrar.
  Ha en bra dag önskar Ingrid som tar sig några dagars bloggpaus för att vara hos Mirrfamiljen i Mälarhöjden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lyckades inte ens komma tillbaks till det gamla...
   Ha det så trevligt i Mälarhöjden och klappa litet på St Mickelsgatan om du går förbi.

   Radera
 6. Svar
  1. Nu kan jag fnissa men vad jag sa och tänkte just när jag strulade lämpar sig inte i tryck.Uppenbarligen är jag inte ensam!

   Radera
 7. Jag orkar inte ens försöka med blogger! Jag sitter vid datorn hela dagarna ändå så det som sker på fritiden eller på fikarasten ska gå smärtfritt.

  Du får pallra dig upp till CT nästa gång du är hos Saltis. Då får du lära mig hur man sköter en trädgård. Jag har ingen aning och rycker upp allt som inte ser bra ut utan att veta om det kommer att se bra ut längre fram. Bra strategi? Njae, kanske inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så ofta som du är i Sviden kan du väl ramla ner här också nån gång. Men jag tackar för inbjudan, det vore väldigt kul!

   Radera
 8. Vilken kännarmin Olga har. Det där blir hur fint som helst, ser hon ut att tycka. Och det blir det säkert!

  Bilden i "huvudet" ser väldigt fin ut tycker jag och det gör väl inget att den är fyrkantig?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag VILLE ju ha en REKTANGULÄR, buhu....

   Radera
 9. Blogger är inte bra för nerverna, det har jag insett och därmed sviktar intresset för bloggen, det är synd. I går köpte jag MS Office för att kunna jobba under helgen men fick det levererat vi nätet och det visade sig vara jättefel och gick inte att använda i min dator. Då skulle du ha sett en som var galen.

  SvaraRadera
 10. Tråkigt med vissnande blommor och krånglande blogger, men förhoppningsvis kommer snart en vårsol med extra energi till både växter, djur och människor och ett nytt badrum piggar ju också upp, även om det kan vara lite bökigt innan det står klart - var ju igenom det för mindre än tre år sedan, men resultatet vägde helt klart upp det hela.

  SvaraRadera