onsdag 24 april 2013

Vad far gör är inte alltid det rätta...

Att vad far gör inte alltid är det rätta talar Hans Christian Andersen om på sitt speciella sätt i sin saga.
Mer klarspråk använder Pontus Lind på kultursidan i dagens Sydsvenska. Under rubriken
Pappas fotspår leder oss bara bakåt önskar han att även männen ska bli fria från patriarkatet.
Tänkvärt och klargörande.

2 kommentarer:

 1. Så bra skrivet av just en man! Tänker ofta på hur idrotten prioriterar pojkar och män - hur mycket mer bidrag pojksporter får än flicksporter t.ex. Hur mycket mer tillåtande lärare är mot pojkarna än mot flickorna i skolan etc.etc.

  Men jag tror också att kvinnorna måste bli bättre på att hålla varandra om ryggen som männen som männen är bra på.

  Comradeship between men skulle kunna bli comradeship between women likaväl. Är det bara några stycken män i en församling med många kvinnor, lyssnar dessa för det mesta med stor uppmärksamhet när männen säger någonting, även om det är dumt. Åtminstone har jag själv den erfarenheten.

  Jag har varit med om att föreslå en sak i ett kollegium som ingen lyssnade till speciellt. När den ende mannen i kollegiet efter en stund föreslog precis samma sak tyckte alla det var ett utmärkt förslag :-)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berit Aas lista på härskartekniker gäller än idag. Alla kvinnor är utsatta, vare sig de inser det eller inte. Just det där att inte lyssnas på är en klassiker. Några minuter senare säger en man samma sak och det blir jubel. Ett fel kvinnor gör är att underlåta att upprepa vad föregående talare just sagt - vi tror det räcker med en gång! Det gör det inte, och karlar tjatar om samma sak ideligen och bekräftar därmed varandra. Vi kvinnor är rationella och tycker det är nog med en gång och nu röstar vi! Men eftersom ingen man nappar och ingen kvinna upprepar och bekräftar så blir det inget av förslaget.
   Jag hade en chef som kasserade alla förslag från kvinnor. Men han var inte klipsk nog att fatta när vi konspirerade så att han trodde att han själv kommit med förslaget, haha. Den vägen kom vi ganska långt i avdelningens utveckling utan att han fattade hur det gått till.

   Radera