onsdag 1 juli 2009

Kinesisk lunch

Efter ett par timmars idogt Mah Jong-spelande bjöds jag idag stanna på lunch som skulle lagas av herrskapet Lu-Liu. Pappa Lu svängde kvickt ihop en deg och började mangla kinesiska spagetti som mamma Liu sen kokade. Tallrikar preparerades med soja, sesamolja, jordnötsolja, chili, sichuanpeppar och diverse andra hemliga kryddor och från växthuset i trädgården hämtades grönsaker odlade från kinesiska frön och koktes. Sen fick varje tallrik en slev stekt köttfärs, het, ångande spagetti kom på och var och en blandade omsorgsfullt sin portion. T o m jag lyckades få i mig rätten med pinnar utom det allra sista som jag faktiskt behövde en sked till, det var den goda saften som blev kvar på botten. Det var gudagott och hade tillagats från grunden på mindre än en halvtimme!

Förmiddagen bjöd på behaglig värme och sol där jag var närmare kusten. Hemma i Göinge blev det ännu varmare, luften tycktes ta slut och det har sedan varit hett och kvalmigt med muller av och till liksom en och annan skur. Att rida kändes inte lockande men vi fixade litet med stängslet och blev då attackerade av knott. Det har inte varit lätt att sova de senaste nätterna då man kippat efter andan och badat i svett.

Det tar ju litet tid att vänja sig vid klimatomkastningar - nu när man är van vid värme hotar SMHI med att det ska bli betydligt svalare om ett par dar - hoppas dom har fel!

I morgon har jag planer på att använda mitt sommarkort och ta tåget nånstans - bestämmer vart i morgon. Och på fredag - en av sommarens höjdpunkter: Skånska Operan!

2 kommentarer:

 1. Å vad gott det låter! En sådan lyx att få sådan mat tillagad åt sig i hemmet! Det brukar alltid vara lite annorlunda än att äta på restaurang.
  Låter som ni har åskvärme. Hoppas att det lättar lite även om man inte hoppas att det blir kallt.
  Vad ska du se på fredag??
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Det blir Skånska Operans säsongspremiär, i år är det Tosca!
  Värmen fortsätter i alla fall idag, 26,2 i skuggan på morgonen. Mer åska utlovas.
  Kramisar till er! Ska bli härligt med möten efter den 21 augusti!!!!!

  SvaraRadera