måndag 13 juli 2009

Fullärd? Ack inte alls!

Nu anser pappa Lu att jag är fullärd i Mah Jong men det känns verkligen inte så. Visst har jag lärt mig en hel del om regler och också att se vilka möjligheter min "hand "har. Idag spelade vi i drygt två timmar och för första gången räknade vi poäng och betalade varandra med lustiga avlånga kinesiska spelkort. Vi var tre som spelade och hade var sina 10 kort från början. När vi slutade hade vi, efter att ha betalt varandra hit och dit, återigen 10 kort var! Oavgjort, kan man säga.
Hoppas nu att jag kan hitta kompisar som vill spela litet då och då så att jag kan hålla kunskapen uppe.
Pappa Lu och mamma Liu ska förhoppningsvis stanna hos dottern några månader till. Idag skulle dom till Kiviks marknad för att se nåt riktigt exotiskt svenskt. Kanske dom känner det litet mindre ödsligt med den trängsel det brukar vara! Kineser brukar tycka det är ensamt och ödsligt i Sverige; dom är ju vana vid att alltid vara många och göra saker tillsammans. Att man kan gilla att vara ensam är bara inte tänkbart för en kines!

Det är ett varierande sommarväder, minst sagt. Dalarna håller på att flyta bort och här i södern dränks den ena orten medan den andra på någon kilometers avstånd är snustorr. Det var jättefint med sol och lagom varmt vid 18-tiden i kväll. Hästen och jag hade en skön tur förutom att envetna blinningar plågade oss, ja, mest hästen. En variation på turen inkluderar en liten grusväg som går fram till en gård. Nu har en av markägarna raps på ett fält längs vägen och plöjt upp och sått igen skogsstigen som leder ut på vägen! Det finns då en smal upptrampad gång genom rapsen som är jättehög nu och hästen tycker det jätteläskigt att gå där. Det krävs litet övertalning men hon är snäll och lydig så det går.
Skogen är överdådigt frodig, nattviolen blommar ännu och skogshallonen börjar nu mogna.

Efter middagen vid 20-tiden gick jag ut i trädgården för att vattna alla mina pottor som var rejält torra. Lagom när jag var klar kom regnet och det rejält! Gissar att hästen gillar en ljum dusch som sköljer bort alla blinningar!

Och bokhäcken är såå prydlig nu! Ett par pigga herrar kom i morse och fixade toppen! Så nu är det ett helt år tills jag behöver ägna mig åt häckklippning igen! Men det har varit nyttigt för kroppen. Jag har en tid besvärats av nåt som liknar nackspärr, fast tvärtom. Det har gått utmärkt att vrida huvudet åt sidan men gjort ont när det skulle tillbaka! Det är inte helt borta men mycket bättre och jag tror att "gympan" vid häckklippningen gjorde susen.

2 kommentarer:

 1. Skönt att höra att din nackspärr botats av häckklippningen! Och din ridtur låter så idyllisk. Genom sommarskog och sommaråkrar.
  Hoppas du nu kan få spela en massa nu när du har "tagit examen"! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Har just fått ett "ja, tack" till spel på lördag. Kul.
  Ja, jag njuter verkligen av sommaren och att min häst har det så bra. Har just läst om alla tävlingshästar som aldrig får gå på bete och leva riktigt hästliv! Många står i en box 23 timmar om dygnet, jobbar på en bana den 24:e och får aldrig äta färskt gräs som dom biter av själva.... Hästförsäkringsbolagen säger att skadorna ökar i takt med att folk bygger banor och ridhus och slutar rida ut i skogen. Förresten har hon fått sitt pass; har faktiskt glömt att visa det för henne. Hihi.

  SvaraRadera