söndag 5 juli 2009

Pelargontanter


Pelargonutställning lockar många nuförtiden och även mig och systerdottern, njesen kallad. Vi har utvecklats till veritabla pelargontanter. Så vi hängde i stort sett på låset på Hovdala orangeri i förmiddags när det var dags. De mest spännande sorterna fanns det så klart inte sticklingar av att köpa men man kunde ju lägga namnen på minnet för nästa säsong.
Vi klarade inte av att avstå från nya sorter utan bar hem var sin kasse med nya skyddslingar. Litet råd kunde man också få av de garvade odlare som deltog. Njesen ska sluta hoppas på blommor på sin engelska pelargon - hennes varma lägenhet passar inte den kräsne lorden som vill ha kall höst för att blomma nästa vår. Själv ska jag sluta toppa min gibbosum och istället spaljera den så kanske jag får blommor....

Jag börjar redan vänja mig vid den nya macen. Jag har hittat var den stoppade in det mesta vi tankade över från den gamla. Annat har jag hämtat med minnespinne, bl a hela adressboken, det tackar vi för att det funkade så lätt! Njesen kom också med några glada tillrop som underlättade, bl a bloggtillverkningen, likaså tack!

Har noterat med tillfredsställelse att flera recensenter anser att Skånska Operans Tosca är lysande! Alltid kul när andra tycker likadant som man själv. MER OPERA ÅT FOLKET!

5 kommentarer:

 1. Vad roligt med nya skyddslingar! :-)
  Hoppas de kommer blomma fint!
  Och vad bra att din nya fina mac verkar toppen!
  Kram från varmt NYC!

  SvaraRadera
 2. Saltis: Jag blir mer och mer kär i iMacen!

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad spännande det är med bloggvärlden, jag har såklart hittat till dig genom vår gemensamma pelargontant. Jag skulle ha varit med er, men eftersom vi ju har huset fullt av djurbebisar och jag hade aktiviteter på eftermiddagen och kvällen så fick jag låta bli... jag fick ju ändå smak av det genom den helt ljuvliga New Port som A köpte med hem till mig. Hoppas att ni snart kommer upp till Harastorp igen och då kan kika in och hälsa på våra nykomlingar. Kram Christel

  SvaraRadera
 4. Christel:
  Välkommen! Lycka till med alla bebbar av olika sorter! Kommer gärna och kollar dom en dag. Men visst ses vi när det blir dags för fuchsior?
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag har inte riktigt upptäckt fuchsior än, men de senaste åren har jag börjat snegla lite åt dem, så kanske...

  SvaraRadera