fredag 9 oktober 2009

Barnvakter på hög nivå

Eftersom jag inte har nån kabel med till kameran blir det inte några bilder så länge jag är kvar i NY. Men en mac kan jag låna, nevön med fru har minst tre! Hade jag haft kabel hade det blivit MÅNGA bilder på Ella, den garanterat sötaste och charmigaste tösabiten sen hedenhös! Och i kväll sitter damerna barnvakt på hög nivå, dvs artonde våningen. Mamma och pappa kunde avtåga medan vi lekte för fulla muggar och Ella höll cirkusföreställning för en andlös publik bestående av de två glada damerna vars äventyr hittills i övrigt bäst beskrivits av  Saltistjejen.
Vi har för ett par dagar sedan hälsat på Ellas dagis som ju verkar toppen och där hon verkligen trivs. Varje kväll har jag träffat Ellabella och lekt en stund så att vi skulle vara ordentligt bekanta innan barnvaktsdags. T o m nattningen funkade perfekt när vi väl kom ihåg nappen! Tacka kompis B för det, hon har mer rutin än jag. Det får man av 5 barnbarn!
Det blir mycket kelande, inte bara med Ella, utan också med Lipton och Tazo. Nej, inte tepåsar utan två gudomligt vackra och sällskapliga abyssiniekatter. Så vi håller måbrahormonerna på hög nivå hela tiden plus att vi roar oss hela dagarna dessutom.

Dock skall tilläggas att allt vi ser inte är upplyftande. Hemlösa människor som bär runt alla sina tillhörigheter eller kör dem i en shoppingvagn är inte sällsynta. En man vi sett flera dagar i grannskapet har dessutom fem katter i koppel som sitter högst upp på hans grejer i shoppingvagnen. Han har en skylt där han ber om bidrag. Både han och katterna ser i och för sig inte undernärda ut men det är ju ändå en misär. Och inte är det ett värdigt liv för en katt att sitta i koppel i en shoppingvagn på Manhattan!! Då tror jag katten på Java Girl på 66e gatan, där vi druckit gott starkt kaffe ett par gånger, har det bättre. Där står en skylt att man inte får röra katten, som är en majestätisk svart diva. Den spatserar elegant på trottoaren och jag fattar inte att den överlever trafiken på gatan!

Vi damer bor på ett hotell alldeles bredvid Ellas och hennes föräldrars hus, mycket praktiskt. Lunch har vi ätit på olika ställen och fått god mat överallt. Middag har vi kommit på ett ekonomiskt och gott sätt att fixa. Vi går till en supermarket som har en stor buffe  med både kall och varm mat, hämtar hem var sin portion till hotellet och äter på rummet. Snabbt, enkelt och verkligt gott!

Nu har vi inte mycket tid kvar här, vi åker hem i övermorgon. Tiden bara rusar iväg. I morgon kväll blir det familjekväll och vi damer ska fixa middagen. Vill inte tänka på nåt avsked ännu.......

2 kommentarer:

  1. Hannele:
    Välkommen till min blogg och tack för beskärningstipsen!
    Har just återvänt efter en underbar vecka som dock slutade med en strulig hemresa och blev ett dygn försenad. Saknar redan familjen på 18:e våningen....

    SvaraRadera