måndag 2 november 2009

Musikens kraft!

I lördags var jag med en god vän i Malmö i avsikt att vidga våra kulturella vyer. Vi började med Konsthallen som har en utställning som kallas  Little Theatre of Gestures, som handlar om förändringar och förskjutningar. Jag fastnade för installationen på bilden. Den var kombinerad med en video där en man spelade på dragspelet som då blåste upp flotten. Man kunde lyssna på musiken i hörlurar. Konstären har inte gett verket nån titel men jag har döpt det till Musikens Kraft! Det kommer att hålla mig glad hela veckan!
Fast det kan också vara  Black Silk som håller mig glad. Det var nämligen nästa nummer på kulturlistan. Vi lyckades  hinna med sista föreställningen med Skånes Dansteater av denna underbara uppsättning. Tre avsnitt utgjorde hela verket. Det första, Hai Mat, med vietnamesisk musik och dans av fyra vietnamesiska dansare. Det andra, Heart of Silk,  av koreografen Pontus Lidberg, som till Bachs 4:e Brandenburgkonsert, berättar hur han minns Hanoi med de röda silkelamporna. Slutligen Black Water, av koreografen Jorma Uotinen, till hårdrocksmusik som skrivits om för symfoniorkester.

Efter en god middag på Operagrillen vandrade vi genom staden mot tåget hem. På vägen tog vi en tur i det stora pariserhjulet som just nu står på Stortorget och såg Malmö by night litet grand från ovan. Det var magiskt!

4 kommentarer:

 1. Jag var också på konsthallen i lördags. Tog en tur in där när jag hade strosat färdigt på stan. Jag skrattade också när jag såg dragspelsbåten. men ännu roligaste var de två strykjärnen med en dollarfranska emellan..? kram!

  SvaraRadera
 2. Den hade vi oxå roligt åt - särskilt som A kände igen den ena strykjärnet -hennes mamma har haft ett exakt likadant!

  SvaraRadera
 3. Å vad gott med kalops!
  och din squasch-ostkaka lät spännande. Det har jag aldrig ätit eller ens hört talas om förut!
  Kul gäster också men som sagt lite sorgligt att de alla är bortgångna.
  Hoppas ni får en riktit bra helg! Hos er är det ju redan fredagkväll nu. Jag längtar faktiskt till helgen nu efter en rätt intensiv arbetsvecka.
  kramar!!!

  SvaraRadera
 4. Saltis:
  Om ni kommer hit i jul ska jag laga kalops till förrätt och marängsviss till efterrätt. Hur låter det? Julmat får ni nog av ändå.
  Vila dig ordentligt i helgen, inget rännande på stan nu, hihi! Bara "stillsamma" promenader.... Eller ta fikat med ner till lekplatsen på gården och titta på när Ella leker - om hon nu inte är för krasslig, förstås.
  Kram!

  SvaraRadera