onsdag 13 oktober 2010

Tänkvärt ord

Käre Gud, gör mig till den människa min hund tror att jag är!

Detta citat hörde jag på ett föredrag i kväll.
Nu har jag ju ingen hund och mina katter är inte så enkelspåriga varelser som hundar är - de är betydligt större realister och därmed mera skeptiska.

 Det är så svårt att förställa sig inför ett djur, de flesta känner på sig om man försöker luras. Är man rädd och nervös så luktar dom det, är man arg och brysk så anar dom det på avstånd, är man ledsen så märker dom det och kan försöka trösta på sitt sätt. Min förra häst hade vad vissa kallade "getingar i huvudet" och hade mycket egna idéer så att man fick vara på sin vakt. En gång var jag sjuk med feber men red ändå ut i skogen. Den annars så spralliga damen  skred fram som om hon hade ägg på ryggen!

Jag har goda vänner som har hund, flera stycken, och brukar hälsas med översvallande glädje och svansviftningar och jag önskar att jag var den människa som dom hundarna tror att jag är!

PJ - Rescued Brooklyn stray

Olga - Sösdala White

Sonja - Russian blue

Bella - mastiffvalp

5 kommentarer:

 1. Mmmm visst är de helt fantastisk djuren!!!! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Djuren har långa tentakler och känner absolut hurudana vi är som människor. De visar också vad de tycker om en om man inte faller dem på läppen.
  Det enda kloka är att vara den man är rakt upp och ner och att ta emot det man tydligen förtjänar eller inte förtjänar:D.
  Bra inlägg:D!Förstås också ljuvliga kattbilder. Dina damer vet sin plats, helt klart:)

  SvaraRadera
 3. Saltis:
  Om dom är!

  Karin:
  Fast ibland måste man försöka skaffa sig en pondus man egentligen inte har, i alla fall i samröre med hästar som är litet för stora att tvinga med handkraft, haha.

  SvaraRadera
 4. Ja, nog är dur otroliga. Vilka fina katter du har...
  Skulle önska att jag kunde ha katt också, men det går inte pga allergi hos oss alla tre.
  Oh well.
  Mastiffvalpen är också så söt.

  SvaraRadera
 5. Annika:
  Allergi är ett gissel, stackars er.
  Bella är otroligt söt och kommer att bli otroligt stor!

  SvaraRadera