onsdag 6 oktober 2010

Illustrationer del 3

En regnig måndag knatade jag iväg till MoMa för att se den där aktuella utställningen av Matisse. Besöket beskrev jag i bloggen den 27 september.
Kön utanför var jättelång - skönt att ha sin biljett i nypan och bara tåga in!
På väg till MoMa passerade jag genom en inomhusgång ett par kvarter tidigare och sa hej till en uppenbar Botheroryttare bland andra uppseendeväckande konstverk i samma gång.
De här tre visa aporna i Tom Otterness version är ju uppenbart släkt med hans roliga figurer i tunnelbanan vi passerade på lördagen på väg hem från Brooklyn. Det verket heter förstås "Underground World".
Här syns bara en del av Kara Walkers stora vägg. Klicka på bilden med texten nedan så går den förhoppningsvis att läsa, den väcker en hel del tankar...


Talar för sig själv!

10-gruppen poserar i rummet med Guerilla Girls provocerande installationer. Det tycker jag om! Tjejen var amerikansk och hade fått väskan av sin svenska kompis. God smak, fin present!

3 kommentarer:

 1. Tom Ottermans figurer är underbara. Sådana skulle jag gärna ha här också. Tack för titten i dag igen!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag läst igenom alla dina inlägg om NY-resan. Jag beundrar dig fortfarande för din omättliga energi när det gäller att tillägna dig kultur i alla dess former!

  Hade gärna följt med dig på Matisseutställningen. Han är min absoluta favoritkonstnär sen den gången i min ungdom när jag besökte kapellet i Vence. Intressant i alla fall att få vara med dig på bloggen om inte annat!

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Dom är väldigt roliga och oftast med en allvarlig underförstådd mening!

  Musikanta:
  Själv har jag älskat Matisse sedan jag såg hans skisser till just Vencekapellet på Skissernas Museum (då hette det Arkivmuseet) på 60-talet i Lund. Långt om länge kom jag till Vence också! Tyvärr fick man inte fotografera nu på MoMas Matisseutställning.
  Roligt att du vill följa med på mina turer!

  SvaraRadera